Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Διγλωσσία;



Θα μπορούσε κανείς να τους κατηγορήσει για διγλωσσία. Η μισή φράση του Υφυπουργού Εξωτερικών Δρούτσα : «Καταδικάζουμε», στοχεύει για παραλήπτη τον αφελή, αγανακτισμένο, σοκαρισμένο κόσμο.
Η άλλη μισή φράση : «μια τέτοιας έντασης βία» κλείνει πονηρά το μάτι σε Ισραήλ, Ευρωπαίους εταίρους και Η.Π.Α. Αυτή η φθηνή λεκτική παγαποντιά καλείται υψηλή Διπλωματία. Εννοεί : «τέτοιας έντασης βία» είναι καταδικαστέα, λιγότερη όχι.
Η «τέτοιας έντασης βία» όμως, καλύπτεται πλήρως πολιτικά και ηθικά από την προηγούμενη, πολύχρονη πρακτική της «Διεθνούς Κοινότητας», της χώρας μας, του ΟΗΕ, δηλαδή από την ανοχή της «απείρως ισχυρότερης έντασης βίας» που εξασκήθηκε στη συστηματική γενοκτονία και τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας.
Τα κοινά αεροπορικά γυμνάσια. οι στρατιωτικές συμφωνίες, οι επισκέψεις των Γενικών Επιτελαρχών (που «αναβλήθηκαν» αλλά δεν ματαιώθηκαν), η πολύχρονη στήριξη του σημερινού θύτη με αδράνεια, ανοχή και σιωπή, συνιστά μια συνεχή νομιμοποίηση της βίας από Παλαιστίνη μέχρι Διεθνή ύδατα. Η οποία, στηρίζεται ακριβώς σε τέτοιου είδους «Καταδίκες».
Δίγλωσσοι επομένως; Όχι. Είναι η μόνη γλώσσα που γνωρίζουν οι απανταχού της γης πολιτικοί απατεώνες.

Φ. Καραμάνος, γλωσσολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου