Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Βατερλό

Είναι η πρώτη πολιτική τους ήττα μετά από 65 χρόνια !
Πλανητική ήττα. Βατερλό, που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις συνέ-πειές του.
Έστρεψαν την οργή όλης της ανθρωπότητας εναντίον τους. Όσο και αν οι ανεκτίμητες συνένοχες κυβερνήσεις και ο ΟΗΕ προσπαθούν με γελοιότητες να την μετριάσουν. Όλοι αυτοί λάμνουν με κουπιά τσακισμένα.
Μιλιταριστικό κράτος που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί ποτέ η Ιστορία, φρενιτικό λαρύγγι που κατατρώει ένα λαό, το Ισραήλ μόνο μια γλώσσα έχει μάθει. Σε οποιαδήποτε κρίση ή αμφισβήτηση να απαντάει αποκλειστικά με στρατιωτική θηριωδία. Με βία. Μόνο από σφαγή γνωρίζει, και από εξαγορά και χειραγώγηση.

Χρησιμοποιώντας αηδιαστικά τα θύματα του β΄ παγκόσμιου πολέμου σαν ακάθαρτο εργαλείο για να διαβρώνει τη σύγχρονη μνήμη των 65 χρό-
νων εγκληματικής ιστορίας του, δεν παύει να παίζει με την πλανητική παραφροσύνη ενός 4ου παγκόσμιου πολέμου. Όπως σήμερα π.χ., με τη σχεδιαζόμενη φανερά επίθεση κατά του Ιράν.

Ο Στολίσκος της Ελευθερίας πνίγηκε στο αίμα ενός φοβερού δράματος.
Όμως έσπασε οριστικά έναν άλλον αποκλεισμό, το ίδιο σημαντικό με εκείνον της Γάζας : το θανάσιμο εναγκαλισμό του Ισραήλ με την καθηλωμένη από υποχείριες κυβερνήσεις και εγκάθετα ΜΜΕ, παγκόσμια συνείδηση.


Que viva Palestina !

Νάντια Γαβαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου