Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Μηνύματα

Μου αρέσει πολύ αυτή η φοβερή προσωνυμία «Κουφιοκέφαλος», που χρησιμοποιούν τελευταία οι χρήστες του Blog. Βρήκα το ποίημα. Εκπληκτικό ! Δανείζομαι κι εγώ μια φράση :

«Ο Κουφιοκέφαλος γράφει και εκδίδει το Τάϊμ, το Νιουζ-
γουήκ, την Επιθεώρηση της Ουώλ Στρητ»


Μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα πίστευαν ότι τον σκότωσαν εισαγόμενοι Ουκρανοί εκτελεστές συμβολαίων, γιατί – ίσως – «ενόχλησε κάποιον επιχειρηματία»! Για φαντάσου, σε σκοτώνουν επειδή «ενόχλησες»!
Στο διάστημα αυτό ακούστηκαν από το ραδιόφωνο απίθανες κοτσάνες. Και από δημοσιογράφους, που για πρώτη φορά έκαναν το σκύλο του εαυτού τους, και από τους πολιτικούς εκπρόσωπους του Κουφιοκέφαλου. Η Τέταρτη και η Πρώτη εξουσία που μας κυβερνούν (!) σε ένα αξιοθρήνητο ερτζιανό παραλήρημα βλακείας.
Δύο παραδείγματα :

«Αυτό δεν είναι μόνο μια δολοφονία, είναι και ένα μήνυμα ! ». Κανείς όμως δεν εξηγούσε, τι είδους μήνυμα ήταν αυτό. Τσιμουδιά. Ενώ, στην εκδοχή του συμβολαίου το μήνυμα είναι απλούστατο, κι’ αυτό υπονοούσαν χωρίς να το καταλαβαίνουν οι προικισμένοι σχολιαστές : «Μου στοιχίζεις πολύ λιγότερα αν νοικιάσω δύο Ουκρανούς επαγγελματίες (σε 10 εκατομμύρια εκτιμούσαν οι ραδιοσχολιαστές την αμοιβή), απ’ ότι αν σου σκάσω αυτά που μου ζητάς εκβιάζοντάς με».

Άλλο παράδειγμα : «Αυτές είναι πράξεις ειδεχθείς και απαράδεκτες, που σύσσωμη η κοινωνία αποκηρύσσει, γιατί κάθετα ασύμβατες με την Δημοκρατία» !!!
Μα μόνο στις λεγόμενες «Δημοκρατίες» ανθούν αυτές οι ωραίες πράξεις, οι ύποπτες συναλλαγές, τα σκάνδαλα, το οργανωμένο έγκλημα, οι Μαφίες. Ποτέ δεν υπήρχαν στο πρώην ανατολικό μπλοκ. Σε Ρωσίες και Ουκρανίες, έκαναν πανηγυρικά την εμφάνισή τους όταν το πολίτευμα άλλαξε σε «Δημοκρατία».

Και άλλα πολλά, απίθανα μαργαριτάρια ως τις τέσσερις. Η ταυτοποίηση μέσω βαλλιστικής, άλλαξε το στυλ και το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά καθόλου το μέτρο της βλακείας. Η συναισθηματική αγανάκτηση άλλαξε σε αμήχανες, κάπως φοβισμένες εικασίες. Γιατί είναι φανερό. Αν «ενοχλήθηκε» ένας επιχειρηματίας, ο άνθρωπος καθάρισε με τον τρόπο του και η υπόθεση έκλεισε οριστικά. Αν όχι, η υπόθεση μόλις ανοίγει.

Νίκος Παπαθωμόπουλος, σπουδαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου