Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ


Σε μια ομαδική έξοδο στο κέντρο της Αθήνας καλούν το απόγευμα της Πέμπτης 14 Οκτώβρη οι «Καλλιτέχνες ενάντια στο Μνημόνιο» ενόψει της νέας επιθεώρησης της τρόικας.
Απέναντι στην πειθαρχία που επιβάλλουν για την τήρηση του μνημονίου ξένοι και ντόπιοι τοποτηρητές της αντιλαϊκής συμφωνίας, καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους για μια «αγωνιστική ξενάγηση» στην πόλη.
Δίνουν ραντεβού για τις 6.30 το απόγευμα στο παλιό Χρηματιστήριο στη Σοφοκλέους και υπόσχονται μια διαφορετική πορεία στο κέντρο με σταθμούς σε μνημεία και τόπους θυσίας της νέας εποχής.
Περιγράφουν ένα δρώμενο με έντονο πολιτικό περιεχόμενο και πρωταγωνιστές τη συλλογική μνήμη, την αξιοπρέπεια, τη διάθεση για αντίσταση. Η κίνηση αυτή των Καλλιτεχνών ενάντια στο Μνημόνιο, προέκυψε παράλληλα με τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του Αριστερού Βήματος διαλόγου και κοινής δράσης. Οι ίδιοι όμως δεν περιορίζουν την αναφορά τους στους γνωστούς ανθρώπους της Αριστεράς ή στους συναδέλφους τους καλλιτέχνες.
Στο κάλεσμα που απευθύνουν σε όλους αναφέρουν:

Επειδή έχουμε μνήμη… (και μετά το Μνημόνιο)
Επειδή δε μας χωρά το σπίτι μας…
Επειδή δε μας χωρά η τέχνη μας…

Βγαίνουμε στο δρόμο!

Σας καλούμε για μια αγωνιστική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας.

«Φίλοι παλιοί και σύντροφοι καινούργιοι / ελάτε μαζί μας»

Στη Δράση κολλάει το σίδερο.

«Καλλιτέχνες ενάντια στο Μνημόνιο»

1 σχόλιο:

  1. στή βράση κολάει το μακαρόνι στον τοίχο . στην κράση ο φαρμακοβιομήχανος τα χάνει . στη Λάση το δόλωμα είναι κόκαλο . στα δάση τα καμμένα τρεις άσσοι βγήκαν παγανιά , αλλά εκείνος που όλοι ψάχναμε , ο κουπάτος , πήγε με τα μαύρα στην παρτίδα . όταν φόρεσα το άσπρο μακό ήμουνα σύννεφο . φωτιά δε γίνονταν να πάρω παρά μόνο αν ήμουν χάρτινο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή